joi, 21 august 2014

Indrumar de folosire a terenului de atletism din Baia Mare

Nu conteaza cat de bine sau de rau arati, e mult mai important de stiut ca numai cu o patura, un cearsaf, un prosop sau chiar direct pe iarba, poti face plaja. De fapt, poti sta la soare, ca plaja nu este. Te vei simti penibil daca prosopul tau sa va afla intr-una dintre cele trei gropi de nisip (doua chiar functionale). Nu pentru ca n-ar fi nisipul bun, ci pentru ca-i vei fura odraslei cu care ai venit pe teren locul de joaca.
Daca pruncul tau are bicicleta sau macar niste jucarioare de plastic, nu ezita nicio secunda sa le pui chiar pe primul culoar de alergare. N-are importanta ca pruncul va merge sistematic sa-si ia toagla sau vreo jucarioara, mai ales daca prin preajma sunt si niste neni care fac antrenamente si care pot da, absolut intamplator si vinovati pana in gat peste nemernicul tau micut. Nu ezita atunci, daca tot stai la plaja, sa te duci rapid sa-i stergi mucii aluia mic, sa-l pupi unde s-a lovit si, evident, sa-l suni pe tata-sau sa vina pe teren cu niste prieteni si sa-i rupa fasul alauia ce fuge ca un tampit.
Daca ai caine, nu poti rata un drum pe teren. Ca doar n-o sa se cace in casa, poate veni sa-l mangaie iarba la cur si sa se simta bine. Obligatoriu ia si lesa cu tine. Ii mai antrenezi si tu pe smecherii care alearga, sa sara si peste lesa, sa se grabeasca si daca ai un caine adevarat. Sunt si 2-3 maidanezi prin zona, asa ca se pot si distra.
Nu conteaza daca esti grasa, unsa sau usurel supraponderala. In primul rand, iti iei niste tenisi in picioare sau macar niste balerini, sa-ti termini si genunchii. Musai sa ai telefonul la tine si in clipa in care te suna cineva sa-i spui ca esti pe teren si ca tragi tare. Ce inseamna tare la tine? Faci o tura de teren la maxim, undeva la 2 minute si jumatate (pe 400 m). Minisprinturile pe care le faci tu sunt perfecte pentru una care e construita frumos, tu, vaca cu cabina, trebuie sa bagi ca ursu, anduranta, peste 35 de minute de alergare, chiar si peste 3 minute pe tura. Grasimea nu se duce in concediu... Mai mult, mereu ii vin si alti vizitatori... de aia cand iti cumperi fusta te trimite la raionul de perdele, sa-ti ajunga materialul.
Cumparati-va oameni buni niste mergatori de alergare. Nu veniti ca si tampiteii cu ghetute de soferi, cu slapi, cu tenisi. Terenul e tare si la prima vizita la ortoped te trimite ala sa-ti ingropi genunchii (articulatiile) ca nu-ti mai folosesc. Nu mai alerga fara tricou pe tine, ca nu intereseaza pe nimeni cat ti-e muschiul si cat iti e lichenul. Asta-i tot pentru ca vrei sa te dai mare. Poate chiar esti.
Va tuc si va astept la alergat. Ca-i musai sa fug si eu, am vizitatori la grasimute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu