miercuri, 17 august 2016

Nu-ti faci echipa de Liga Campionilor daca n-ai unde alerga

Da, mai, nu-ti faci echipa de Liga Campionilor daca n-ai unde alerga. Eu tot scriu de o gramada de ani despre grajdul de atletism din Baia Mare. Insa mai toata infrastructura este lamentabila.
Stadionul de fotbal arata ca dupa razboi si sansa de a mai face ceva acolo este aproape nula. Intr-o zi, va aparea cineva care va sapa o groapa la centrul terenului si se va termina cu jocul de fotbal si acolo. La fel s-a intamplat cu terenul de zgura dintre cele doua terenuri. Apoi, am citit cu satisfactie acum ceva ani ca terenul doi va fi modernizat, ca se va pune suprafata sintetica, ca bla, bla. Chiar bla, bla s-a si facut acolo. Iar complexul din zona este administrat de autoritatea locala, de peste 10 ani. Stiu o vreme in care s-a alocat suma de 10 miliarde (tot sportul din oras lua atunci atat) si vreo noua s-au bagat in deal (de acolo vine apa, nu?).
Sala Polivalenta are 42 de ani. Inca merge. S-a pus parchet nou, s-au schimbat scaunele, s-a schimbat cat de cat fata salii. Insa vara behai de cald in sala. Nu exista inca un sistem cu turnicheti, astfel ca intra si prietenul meu, si sotia prietenului meu si Alexandru Jula. Moca, ca e clasic.
In stadionul de rugby si tot ce tine de el s-a bagat o suma faina de bani, dar macar se si vede ceva. Conditiile sunt mult mai bune ca la orice sport.
S-a facut o pista de alergare in parc ca asa si-a dorit Cristian Balaj. Foarte bine ca s-a facut. Sunt destule persoane care merg sa alerge in parc. Eu imi doresc de sase ani un stadion de alergare civilizat, plus alte sute de persoane. Si tot grajd a ramas. E vorba de suprafara de alergare, ca bancile si cosurile de gunoi nu ma intereseaza. Cismele, ambele sunt foarte bune. Spun de doi ani ca e nevoie de o toaleta acolo. BUDA, WC - nu exista! Este incredibil ca intr-un spatiu in care intra sute de oameni intr-o zi nu este nici cel mai elementar element de igiena.
Punct pozitiv este si amenajarea spatiilor dintre blocuri, unde se poate juca baschet, fotbal sau handbal. Au fost facute, nu stiu cu cati bani, nu stiu daca multi sau putini si nici nu ma intereseaza foarte tare.
Pe terenul de atletism vin si se pregatesc atletii, aproape zilnic sunt si baschetbalistii acolo. Am alergat alaturi de handbaliste, de handbalisti, de rugbysti. Toata lumea are nevoee de pregatire fizica, dar nu poti veni zilnic pe acea suprafata jenanta. Daca ploua e jale, daca nu ploua trei zile e praf de mori. Noroc ca acel teren a fost facut cu tot creierul acum un milion de ani, pentru ca apa nu sta foarte mult pe teren.
Ma stiu ca in Baia Mare nu exista niciun strand si niciun bazin de ani buni deja. Si asta e jenant. Pentru ca mai fiecare oras care se respecta are asa ceva.

Romania este o tara in care s-a furat si se fura incredibil. Unii inchid ochii si deschid punga. Patru medalii la Jocurile Olimpice? O multime de grasi si de oameni cu probleme de sanatate? Nu trebuie sa-ti faci echipa de Champions League pana ce nu rezolvi locul de alergare sau de orice altceva pentru sport al copiilor. Al tuturor tinerilor, al celor care muncesc, al celor care doresc sa se miste. Vei plati, stat roman cretin mai putini bani pentru serviciile medicale, vei avea imbecilule din nu stiu ce minister mai multi sportivi romani de valoare. Da, da... insa oamenii vor fi mai limpezi la cap si vor da de pamant cu tine hot de conducator (nu ma refer la cineva anume). Asta nu-ti place.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu